Aankomst in Sydney
Blijf op de hoogte en volg Ruben
07 Juli 2007 | Australië, Sydney
Op 7 juli 2007 kwamen we dan eindelijk aan in Sydney, Australia. We dat zijn ik en jamie.
Op 5 juli zijn we vertrokken vanaf Amsterdam naar Hong Kong, en op 6 juli van Hong Kong naar Sydney. Dus het was een aardig lange reis.
Sydney is een mooie stad, maar vanwege het slechte weer wilden we hier zsm weer weg. Dus gingen we alles zo snel mogelijk regelen, dat was de bedoeling. Inmiddels is wij nu 3 personen geworden namelijk ik, Jamie en Mark. Mark is een student uit Den Bosch. Hij vertelt over zijn studie dat het iets met personeels management is, niet een hele zware studie volgens hem. Maar in ieder geval hebben wij in Sydney eerst een SofiNummer aangevraagd, en een medicare pas. Altijd handig. Vervolgens zijn we naar de bank gegaan en hebben we een een australische bankrekening geopend. Dat is van essentieel belang als je gaat werken in australie. Maarja, dat zijn de minder boeiende dingen die we in Sydney gedaan hebben.
We hebben inderdad ook nog leuke dingen gedaan in Sydney, de eerste 4 nachten sliepen we in het Morgans Hotel. Dat hotel lag midden in de hoerenbuurt, Kings Cross van Sydney. Naar de hoeren zijn we niet geweest. Wel kon je er ook goed stappen. Maar we zijn maar 1 avond echt uitgeweest. We gingen met zijn vieren (Jens ook een nederlander ging ook mee) naar het Empire Hotel. Dat was wel gezellig, chille muziek.
Na het Morgans Hotel verhuisden we naar de Woodduck Inn Harbour City Hostel. Dat hostel was vooral gezellig, er waren daar mensen die er al 8 maanden zaten en iedere dag bezopen waren. Een Ier die had zijn huis verkocht en al zijn spaargeld mee naar australie genomen om het daar in een paar maanden ff uit te geven en helemaal los te gaan. Groot gelijk, maar hij liever dan ik.
Ondertussen waren we ook bezig met de aanschaf van een auto. Een rode Toyota Tarago 2.0 liter benzine uit 1983 om precies te zijn. Toen die eenmaal klaar was, alles gerepareerd na veel gezeur, waren we 1700 dollar de man armer. Maar we konden eindelijk weg uit Sydney.
31 Augustus 2007 - 01:33
BasTian:
Hey Neef !!
leuk dat je ook een site hebt ! kan ik je een beetje volgen !! Je bent al hard aan het werk tov mij !! good work !!
Ik ga morgen naar Alice Springs, we doen het in 5 dagen... Daarna ga ik weer terug naar Cairns (ik was mn Lonely Planet daar vergeten, nee geintje daar ga ik niet voor terug hey) om te werken. Ik hoop dat ik je daar mischien zie !!! Dat zal denk ik rond de 14e september zijn ofzo,,,lijkt me leuk als we in hetzelfde hostel zouden zitten !!
Cheers !!
And hope we'll see each other soon ! -
31 Augustus 2007 - 20:00
Aron:
Zijn jullie nou bij elkaar 1700 dollar kwijt of bij elkaar 5100 dollar kwijt. Ik denk en hoop het eerste