Fraser Island Adventures - Reisverslag uit Sydney, Australië van Ruben Verplakke - WaarBenJij.nu Fraser Island Adventures - Reisverslag uit Sydney, Australië van Ruben Verplakke - WaarBenJij.nu

Fraser Island Adventures

Door: Ruben

Blijf op de hoogte en volg Ruben

18 September 2007 | Australië, Sydney

Na weken van uitstellen vanwege het slechte weer, kunnen we eindelijk naar Fraser Island vertrekken. Waar we in een 4x4 Toyota Landcruiser een beetje over het eiland gaan crossen.
Dus verlaten we Bundaberg en rijden zo'n 100km naar Hervey Bay. Hervey Bay is niet echt om over naar huis te schrijven, dus doe ik dat ook niet. We verblijven daar in een hostel wat Kookaburra's heet. 's Avonds komt er een of andere vage kerel met een baard, een bril van 3 cm dik, en armen vol tattoo's ons vertellen wat ons te wachten staat. Hij verteld ons vooral wat er allemaal wel niet mis kan gaan en dat er "the other day" een auto over de kop sloeg waarbij een meisje overleed en iemand verlamd raakte. Echt vrolijk werden we er niet van en de meeste mensen wilden alweer opstappen om de trip te cancellen. Zeker de Nederlanders toen ze hoorden dat als je de door zout water rijdt, je een boete krijgt van $1000AUD. Dat is namelijk best wel lastig als je 90%procent van de tijd op het strand rijdt. Maarja we gaven de moed niet op.
De volgende dag werden we opgehaald door een busje en reden we naar de garage om de wagen op te halen. Met de 4x4 reden we naar de ferry, die ons naar Fraser Island bracht. Mark reed de eerste dag, tegen al mijn verwachtingen in reed hij best OK. De eerste dag gingen we naar Lake Bassin. Dat is een heel mooi helder blauw meertje in het midden van het eiland. Het was wel een uur door de bush lopen maar dat was het cker waard.
Daarna gingen we verder naar Eli Creek. Dat is een riviertje met het schoonste water van Australie, dus daar hebben we ff onze flessen gevuld. Toen werd het tijd om een plek te zoeken om te overnachten. Die vonden we in de de duinen niet ver van Eli Creek. 's Avonds was er muziek, werd er gedronken en gitaar gespeeld (dat is alles wat ik nog weet). Haha nee het was hartstikke gezellig. Maar de volgende morgen moesten we er om 7uur weer uit. Dat was wat minder. Nu was het Jamie's beurt om te rijden. Helaas had Jamie wat minder talent in het offroad rijden dan Mark, dus moest ik het na een uurtje weer overnemen. Die dag zijn we naar Indian Heads gereden. Dat is een grote rots die op het hoofd van een indiaan zou moeten lijken, vond ik niet dus. Je had er wel een heel mooi uitzicht naar welke kant je ook keek, links, rechts, omhoog of omlaag. Daarna gingen we naar de Champagne Pools, misschien overschatte ik het iets te erg vanwege de naam. Maar het was wel OK. Lekker gezwommen daar en en zijn toen weer weggaan. Op weg naar nog een keer Eli Creek om onze flessen te vullen en naar het dorpje op het eiland omdat de vrouwelijke Mussolini aan boord perse 3 kopjes wilde afwassen. Maar goed nadat zij iemand had gevonden die ze voor der af wilde wassen waren we een uur verder. En moesten we maar weer eens een plek zoeken om te overnachten. Dat was niet zo makkelijk aangezien het al donker werd en het vloed aan het worden was. Maar na veel ruzies achterin, vond ik eindelijk een plekje. En was het weer feest, totdat we de volgende morgen merkten dat de Dingo's onze eskies hadden opengemaakt en al het eten op hadden gegeten inclusief verpakkingen. Maarja dat lieten we de pret niet bedreven. Dus gingen we op weg naar Lake Wabby. Dat was een meertje omgeven door hoge duinen.Het water was groen, maar het was lekker. We renden met zijn alle de duinen af het water in. Heel verfissend. Daarna gingen we naar Lake McKenzie. Dat meer is wat meer toeristisch. Bij de andere meren waren we de enige bezoekers. Maar bij dit meer stonden er bussen en overal jeeps. Het meer leek op Lake Bassin maar was veel groter. Hier hebben we 3 uur gelegen en gezwommen, was heerlijk. Daarna moesten we helaas weer naar de ferry om weer terug te keren naar Hervey Bay.
In Hervey Bay bleven we nog ff een nachtje slapen in Kookaburras. Nadat we op het strand nog ff wat hadden gedronken met zijn allen.
De volgende dag reden we terug naar Bundaberg. En de dag daarna weer werken...

• 22 Oktober 2007 - 14:54

Tante Riny:

Hoi, Ruben je verhaal gelezen van 18 sept. Fijn, dat je het naar je zin hebt en ook dat je met Bastian een tijdje samen bent of was. Tegen december ga je zeker richting Sydney vanwege het mooie weer. Groetjes van Oom Bert en Tante Riny.

• 24 Oktober 2007 - 14:54

Aron:

Klinkt goed allemaal alleen wel jammer van die dingo´s. Trouwens wel leuk om weer iets nieuws op je site te zien. En het water op die foto's zien er goed uit.

• 28 Oktober 2007 - 18:45

Marjolein & Anna:

Hoi Ruben,
    Wat ziet het water er heerlijk helder en warm uit! Fijn dat je niet alleen maar werkt. we hoorden dat je voor een duikbrevet bezig bent net als bastaan, zitten jullie samen in die cursus, dat zou wel leuk zijn.
    Groetjes van ons en ook van Thomas en Yann. DOEI!!!!!

• 13 November 2007 - 18:42

Jacqueline :

Hey Ruben, hartstikke bedankt voor je kaart en ook nog met zo'n lieve koala.Wat een geruststelling dat jij op Bastiaantje let hahaha. In iedergeval hebben jullie het naar je zin en gezellig daar. Nog een goeie tijd daar, de groejes aan Bastian en doe voorzichtig. Jac

• 16 November 2007 - 10:00

Opa:

Ruben ik heb je al een paar keer proberen te bereiken. Maar ik kreeg het bericht niet geplaatst. Nu is jac hier voor ondersteuning.Ik vind het geweldig dat je het zó naar je zin hebt, dan haal je er ook het maximum uit. Ik leef met je mee, en ga je vaker berichten. Hou je haaks avonturier, groetjes ook aan bastian van mij.

• 25 November 2007 - 18:00

Kees, Marjo En Jac:

Vanuit Parijs drie gezellige dagen weer van alles gezien heerlijk gegeten en de nieuwe beaujolais gedronken op verwarmde terrasjes.We zijn zeer cultureel geweest, museum D'Armee(oorlogsmuseum) en museum Nature Histoire. Erg interessant allemaal en natuurlijk Tour de Eifel etc.etc.
    Nu racen we naar de shops want om 13:00 vertrekken we naar Rotterdam.. Het zit erweer op. Jongens de groeten van ons, au revoir....

• 10 December 2007 - 12:05

Oa:

Hoi Ruben, hier ben ik weer eens. Veel nieuws is er niet te melden. 1e Kerstdag ben ik uitgenodigd in je ouderlijk huis.
    Lijkt me wel weer eens gezellig. Ik weet niet hoe Kerst in Australie gevierd wordt.
    In ieder gevel ga jij eerder dan ik 2008 in.
    Ruben hou je haaks. Ik verwacht weer eens iets avontuurlijks van jounu je samen met Bastian op pad bent.
    Groet
    Opa

• 01 Januari 2008 - 15:11

Jacqie En De Wolf:

Geen digitale wenskaart, maar gewoon "straight from the heart"

Ruben een fantastisch en avontuurlijk 2008
    groetjes take care

• 15 Januari 2008 - 16:09

Opa:

Hoi Ruben,
    Je hebt mooie uitstapjes gemaakt en heerlijk genoten lees ik uit je verslag. Wat is de wereld toch mooi en avontuurlijk he ? Geniet er van;je wordt er alleen maar rijker van en je krijgt een andere kijk op de wereld, die echt niet alleen maar ellende is. Laat weer eens wat van je horen bij een volgende onderneming.
    Hou je taai en tot ziens
    Opa